December 22, 2010

Kerana Nama

Hai bertemu kembali. Macam pembaca berita pulak. Sekarang sambil taip sambil dengar anak jiran rumah sebelah sedang mengamuk-ngamuk, tak tahulah pasal apa jangan mak bapak dia dera sudah. Kembali ke topik asal "Kerana Nama", dari nama la orang mula mengenali aku, Nurul Ayuni binti Ibrahim, tak best sangat pun nama aku, tapi terima kasih buat pa dan mi tersayang sebab kerana nama ini la orang mula mengenali aku. Tetiba lak ase rindu..haish....aku memang da masuk 20-an, tapi baru 21 tahun ok, lahir detik 7 Feb 1989 jam 7.30 malam. Maghrib-maghrib aku keluar,,x sabar sangat da nak keluar la tue..hehe..

Lepas kenal dunia, bermula zaman persekolahan, zaman 5, 6 tahun aku da sekolah, sekolah pertama kat Pasti An-Nurin Pinang Merah, pergi sekolah pakai jubah colour hijau, c0mey..perasan betul..Masuk sekolah rendah kat Sek Keb Kg Nyior, pun dekat je dengan rumah, dalam setengah jam kalo jalan kaki, naik basikal lam 15 minit, betul ke niey,,betul kot. Zaman sekolah menengah kat Sek Men Agama Sultan Ismail Dungun, sekolah ni memang pilihan aku, bukan paksaan dari sesiapa.Zaman ni la zaman jatuh bangun seorang remaja,, cewah!!,,banyak sangat kenangan yang x dapat dilupakan, t aku masukkan gambar yer..lepas sekolah menengah memang cita-cita pertama aku nak masuk matrikulasi, tak tahulah kenapa tertarik sangat nak masuk situ,, aku pun tak pasti..pulun punya pulun,,lepas jugak dengan result spm yang ala kadar jer..dapat masuk Kolej Matrikulasi Kedah..sini kiranya da berakhir zaman jatuh bangun seorang remaja sebab aku jadi budak skema..hehe..macam tak cayer jer..kat matrikulasi pun x kurang hebatnya, kenangan paling best time wakil kak0m untuk netball..kenangan terindah la...

Lepas tue barula bermula kehidupan aku sebagai seorang pra-siswazah di Universiti Kebangsaan Malaysia..ha..kat sini memang sape-sape pun tak ley ganti memori ini..Sebab ia sangat la indah..tak pernah di sangka sampai aku ley nangis-nangis masa hari last bersama mereka-mereka,,siapakah mereka-mereka,,nanti kan entry yang akan datang,,suspen niey..hehe..ini la serba ringkas pasal aku..Baru tahap pendidikan, makanan kegemaran, minuman kegemaran, hobi, cita-cita, belum g taw lagi..nanti-nanti la yer..sebab niey baru part I..Banyak part lagi niey.Kerana nama lah semuanya bermula, so.. moral value nya kalo nama x sedap jangan salahkan mak bapak sebab kita yang tentukan nama kita sampai kemana, menara gading ke, Klcc ke, mana-mana jela nak letak nama tue..hehe..kat sini aku sertakan sekali gambar-gambar zaman kegemilangan dulu...

~niey gambar zaman sekolah menengah..nampak tak aku,,cari la yer kalo jumpa~

~niey zaman matrikulasi,,aku x ada kat sini, x yah cari la yer,,hehe~

~ha..niey zaman ukm ..hari pertama pendaftaran...muka innocent ..hehe..~

P/S : nantikan entry-entry yg akan datang...=)

2 comments:

  1. aku tahu ko yg mana 1 dlm gambar tuh~
    hahahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha...aku mane ade kat situ la...wey wat la citer sal matrik plak..teringin nk tgk ko post sal matrik..hehehehe

    ReplyDelete

There was an error in this gadget